Image
Winnica Zodiak

Winnica Zodiak

Winnica Zodiak ulokowana jest we wsi Zagozd, niedaleko Drawska Pomorskiego w województwie zachodniopomorskim. Areał liczy jedynie 1ha, a co za tym idzie produkcja jest "butikowa". Roczna produkcja nie przekracza 3000 butelek, a poszczególne wina to krótkie serie po 300-500 butelek. Wina z Winnicy Zodiak to wina autorskie, ponieważ winiarz Mirosław Krasnowski wszystko robi własnymi rękoma - od początku do końca. Otoczona łąkami winnica, prowadzona jest ekologicznie, z poszanowaniem ekosystemu.
Image
Weingut Knebel

Weingut Knebel

Weingut Knebel to mały producent jakościowych win nad Mozelą. Autorem win jest młody i ambitny Matthias Knebel, który wytwarza wina od 2004 roku. Głównym szczepem jest Riesling, który obrasta niemal 8 hektarów stromych mozelskich zboczy, i fermentowany jest spontanicznie na dzikich drożdżach. Wina Knebla to czołówka najlepszych win w regionie, a Weingut Knebel należy do organizacji VDP.
Image
Weingut Jean Stodden

Weingut Jean Stodden

Weingut Jean Stodden to renomowany producent z niemieckiego regionu Ahr. Zarówno region, jak i Stodden słyną z czerwonych win zbudowanych na szczepie Pinot Noir. Alexander Stodden, właściciel winnicy i enolog wytwarza wina na 8,5ha winnic usytuowanych w Bad Neuenahr-Ahrweiler, Dernau, Mayschoss i Rech. Winnica należy do organizacji VDP. Fantastyczny poziom win odzwierciedla już jakość win klasyfikowanych jako Gutswein (J i JS). Wina GG to natomiast poziom światowy i najlepsze Pinoty Niemiec.
Image
Weingut Katrin Wind

Weingut Katrin Wind

Katrin Wind to niezwykle uzdolniona, młoda winemakerka z Arzheim w Palatynacie. Pracowitość, pasja i umiejętności Katrin, a także doskonałe terroir na "Małym Kalmicie" (wapienna gleba) pozwalają jej na wytwarzanie doskonałych win. Specjalnością Katrin są ultra wytrawe, mineralne wina fermentowane spontanicznie na dzikich drożdżach. Produkcja niewielka, tylko 5ha, ale za to jakie efekty!
Image
Sekthaus Krack

Sekthaus Krack

Gdy młodzi ludzie z wiedzą i otwartą głową zaczynają robić wino skupiając się wyłącznie na musującym, efekty muszą być zaskakujące. Tak jest w przypadku Christiana Kracka'a i jego braci Axela i Felixa. Winifikują spontanicznie, beczkują wina bazowe 9 miesięcy, degorżują ręcznie i trzymają wina na osadzie minimum 20 miesięcy. Mikroskopijna produkcja i skupienie na jakości owocują  jednymi z najlepszych musów w Palatynacie, a może i w całych Niemczech.